das1

Hjemmesider kan være en fantastisk måde at få et budskab ud i verdenen på – eller måske bare bruge fritiden på at dele dit liv med andre.

Men det er ikke altid lige let at komme i gang, især ikke, hvis man ikke er verdens mest IT-kyndige. Derfor er det vigtigt, at du i baglommen har de følgende 3 tips. De vil nemlig gøre din rejse til hjemmesideejer lettere end du kunne have forestillet dig!

Hvad inspirerer dig?

Du kan side design og opsætning af en hjemmeside lidt ligesom musik eller kunst – man skal inspireres. Når en musiker begynder at skrive sange, så er det tit fordi, at de inspireres af andre musikere, som gør noget fedt.

Og hvorfor skulle du ikke gøre det samme? Når det kommer til hjemmesider, har du sikkert tonsvis af eksempler på fedt design eller spændende skrivninger, som har været med til at inspirere dig til at starte dit eget.

At have sine inspirationer faktisk bare sundt, for det kan nemlig være med til at guide dig hen til det helt rigtige valg i den sidste ende.

Vil du gøre det hele selv?

Nogle gange, så vil man gerne stå med det hele selv. Men når det kommer til hjemmesider, så er der jo flere aspekter, og det kan være svært at tage hånd om alting, hvis man kun er en person.

For eksempel kunne det jo være, at du ville stå for selve designet. Så kan du bestemme, hvordan alting skal se ud, og hvordan forskellige sider skal hænge sammen. Så kan du hyre en god programmør, der så kan skabe selve funktionaliteten – og så har I et godt samarbejde!

design_hjemmeside

Eller hvad med at bruge nogle af de sider, som allerede eksisterer, og som gør meget af arbejdet? WordPress er jo en nem platform at bruge og har allerede masser af designs og gode funktioner, som kan være rare at have.

Uanset hvad, så er det måske ikke med den første hjemmeside, at du skal stå og lave arbejdet selv. Så kan det sjove hurtigt gå af projektet, før det overhovedet bliver til noget.

Skab dit eget sjov

For mange, som starter en hjemmeside, så vil de gerne have et klart fokus, og de vil helst ikke afvige for meget fra den originale idé, som de havde. Men det er ikke altid en god idé at være så standhaftig.

Idet man laver en hjemmeside, så skal det jo også være sjovt! For det nytter ikke noget, at man skal sidde og skrive indlæg, finde billeder og dele det hele på Facebook, hvis det man arbejder med, ikke er noget, som man oprigtigt synes er sjovt.

Og det skinner nemlig igennem i teksterne. Man kan altid mærke, når en skribent virkeligt brænder for, hvad der skrives om – og nogle gange er det faktisk vigtigere, end at man som læser sidder med noget, som man selv er vildt interesseret i.

Så husk, at dette projekt i sidste ende bare handler om at have det sjovt – hverken mere eller mindre!