das1

Hvornår bør lyset være slukket om aftenen? Skal lyset være tændt eller slukket, imens man ser film? Dette er nok to af de klassiske problemstillinger som par står overfor, når de beslutter sig for at erhverve sig en lysdæmper. 

Med en lysdæmper behøver det ikke længere at være en evig diskussion, hvorvidt om man vil have lyset tændt eller ej. Man kan blot finde det lysniveau som passer til begge parter. En lysdæmper har mange fordele, og nedenfor kan du læse mere om hvad en lysdæmper helt præcist kan.

Køkken med god belysning

Hvad kan en lysdæmper?

Ud over at en lysdæmper kan indstille lysniveauet efter enhver smag, så har den også nogle andre nyttige indstillinger. Der er selvfølgelig forskel på de forskellige lysdæmper, men det er ikke unormalt at de kan: 

  • Programmeres til at starte på samme lysniveau som da du slukkede det.
  • Programmeres til at gradvis dæmpe lyset ned over 30 minutter.
  • Programmeres til at det automatisk slukkes efter 10 minutter.

En moderne lysdæmper kan både indstilles manuelt, men også via en fjernbetjening eller en tilknyttet app. 

Til når mørket falder på

Blot for at nævne en situation, hvor en lysdæmper kommer til sin gode ret, så kunne det f.eks. være i forbindelse med en romantisk middag. Det dæmpede lys giver en hyggelig atmosfære, som helt sikkert vil gøre en aftenen til en vellykket en af slagsen. 

Fordelen ved en lysdæmper er også at man hurtigt kan regulere lyset, således det passer til stemningen. Man ønsker måske ikke at lyset skal være dæmpet til at starte med, men at det gradvist bliver dæmpet, desto længere man kommer ind på aftenen. 

Hvis du overvejer at investere i en lysdæmper, så læs mere her. 

Romantisk middag med vin

I hvilke rum kan det anbefales at have en lysdæmper i?

Det er unødvendigt at have lysdæmpere i hvert enkelt rum. Man kan med fordel starte med de større rum, altså køkkenalrum, stue og eventuelt terrasse. Disse rum bør fortrækkes, fordi det er her hvor I er sammen med jeres gæster. 

Man kan kalde disse rum en slags hybridrum, netop fordi rummene bliver brugt til flere forskellige anledninger. I kontrast, så er en lysdæmper måske mindre nødvendig på et børneværelse.