das1

Vi kender alle sammen problemet: computeren er stået af, netop som der er brug for den. Det er en enorm ærgerlig situation, og man vil gerne så hurtigt som muligt få fikset problemet, så man kan komme videre.

Uanset om en reparation kan gøre det, eller om der skal en helt ny computer til, kommer det til at koste penge. Har man ikke lige penge på kontoen, kan man være nødt til optage et lån. Det er der heller ikke noget galt i, så længe man får valgt sig et godt lån.

beregning

Ved du hvad de forskellige begreber betyder?

Nur du skal ud og finde låneudbyderen til dit næste lån, må du være meget omhyggelig. Er det første gang du skal låne penge, vil du sikkert opdage, at det kan virke meget besværligt at finde ud af hvad alle de fine begreber, ord og tal betyder. Det er derfor en god idé først at læse lidt om hvad de forskellige begrebers betydning, så du er helt med på, hvad der faktisk står når du læser om de forskellige lån. Det kan du for eksempel gøre på siden her.

Når du skal ud og låne penge

Er du først klar over hvad de forskellige begreber betyder, handler det om at komme ud og blive klar over, hvor man kan få det allerbedste lån henne. Før man gør det, er det dog en god idé at man først lige gør op med sig selv, hvor mange penge man reelt set har brug for at låne. Jo flere penge man skal låne, jo dyrere bliver lånet. Lån derfor ikke flere penge end du har brug for, så du hurtigt kan betale lånet tilbage igen. Det gælder om at slippe så billigt som muligt, når man nu skal ud og låne til sin nye computer.

lommeregner

Sådan slipper du billigst

Det vil altid være dyrere at skulle optage et lån for at kunne købe en ny computer. Sådan er det bare. Men hvis man tænker sig selv godt om, kan det dog godt lykkedes at slippe billigt alligevel. Det første du skal tænke over, er hvor du låner dine penge henne. Når du er klogere på hvad de forskellige lånebegreber betyder, ved du også godt, hvorfor det lige er, at man skal sørge for at få et lån med en så lav ÅOP som overhovedet muligt. Vælger man et lån med en høj ÅOP frem for en lav ÅOP, er det jo sådanset penge lige ud ad vinduet. Vær derfor opmærksom på denne procentsats, når du skal vælge dit næste lån.

Det næste, som du skal være opmærksom på, er lånets løbetid. Løbetid er jo et udtryk for, hvor lang tid du har til at betale lånet tilbage. Det er klart, at jo længere tid lånet løber over, jo dyrere bliver det i renter. Tag derfor en så lav løbetid, som overhovedet muligt. Det er dog dumt at vælge en der er så lav, at blot det mindste udsving i din privatøkonomi vil få hele læsset til at vælte.

Når du har styr på hvilke faktorer du skal være opmærksom på for at få det billigste lån, kan du være sikker på at komme så godt afsted med dit nye lån som overhovedet muligt – så du kan komme tilbage ind foran computeren!