das1

De fleste af os burger vores computer hver eneste dag, bade på arbejdet og i fritiden. Til gengæld er der mange af os der går helt i sort hvis der kommer problemer med computeren. Hvis man ikke er særlig IT kyndig kan det være rigtig svært at løse problemer med computeren. Alene det at finde ud af hvad det egentlige problem er, kan være vanskeligt. Heldigvis findes der rigtig gode it-support firmaer der kan hjælpe dig med at finde problemet og ikke mindst, løse problemet.

Typiske fejl i computeren

Der kan være mange grunde til at din computer driller, men meget ofte er det de samme fejl der går igen hos mange PC-brugere. Jo hurtigere fejlen findes, jo hurtigere er den at rette op på.

Computeren fryser

Måske kender du det allerede. Du er godt i gang med et spil, skrive en stil eller en vigtig mail og pludselig fryser skærmen sig fast. Der kan være flere forskellige grunde til at dette sker. En af de hyppigste grunde er virus i computeren.

Løsningen her kan være at virusscanne din computer, og komme af med den, eller de virusser der har inficeret din computer. Husk altid at have et godt aktivt virusprogram installeret, da dette kan stoppe virussen inden den bider sig fast.

Computeren er langsom

En langsom computer kan være voldsomt irriterende. Også i dette tilfælde kan en virus være synderen. Der kan dog også være andre grunde. Måske er der alt for meget på computeren. Tjek hvor meget plads der er tilbage og ryd op i ubrugte programmer og filer. Billeder er noget af det der optager rigtig meget plads på din computer, så overvej om du bør købe en ekstern harddisk hvor du kan gemme dine billeder.

computer problemer

Harddisk fejl

Hvis harddisken i din computer ikke fungerer ordentlig er du nødt til at skifte den ud. Der kan være forskellige ting der er galt med harddisken. Måske er den simpelthen bare forældet og udkørt. Det kan også være at den har fået for meget varme så den er overophedet. En IT-supporter vil køre et tjek på din harddisk og finde problemet og fortælle dig om din nuværende harddisk kan fikses, eller om du må købe en ny.

Støv i computeren

Din computer fungerer ikke optimalt hvis den er fuld af støv. Støvet kan sætte sig på udluftningen og forhindre computeren i at nedkøle, og dette vil føre til at computeren overopheder. Hvis computeren er støvet skal den rengøres. Dette kan du godt gøre selv, men hvis du ikke har mod på at skrue rundt i den selv kan en IT-supporter hjælpe dig.

Der er også forholdsregler du kan tage så du undgår at den bliver alt for støvet. En af disse er at undgå at computeren star på overflader der afgiver støv, dette kunne eksempelvis være din seng. Hvis du har computeren i sengen så sørg for at den står på et underlag, det kan være et skærebræt eller nogle bøger.

Hjælp til at vælge en ny computer

Nogen gange kan det blive nødvendigt at investere i en ny computer. I disse tilfælde kan en IT-supporter også hjælpe dig med at vælge den helt rigtige. Det er nemlig forskelligt hvilken computer der egner sig bedst til forskellige opgaver. Nogle computere egner sig bedst som arbejdscomputer. Andre computere er bedst egnede som gaming computer, og igen er andre computere bedst hvis du skal bruge dem til redigering af billeder.

computer problemer

Priser på nye computer

En ny computer kan godt være en halv dyr investering, men til gengæld en investering du vil blive glad for. Computere komme I mange forskellige prisklasser, og du kan sikkert godt finde en pris der passer ind i dit budget.

Hvis computere er noget du går op i, og gerne vil have en rigtig god computer, kan du vælge at spare på andre “nødvendige” områder. Dette kan være dit mobilabonnement, find ud af om du har billigere alternativer. Det kan være din fagforening eller a-kasse. Se dig omkring efter en billig a-kasse løsning, så du kan spare penge og din computerdrøm kan gå i opfyldelse.