das1

Rigtig mange af os sidder meget foran computeren. Vi arbejder ved computeren, spiller, ser film og serier og så meget andet. Der er et hav af fantastiske muligheder, men ikke desto mindre er det ikke nogen sund vane. Vi kan for eksempel få ondt eller blive ømme i nakke, skulder og ryg. 

Derfor kan nogle få brug for en god gang massage. Det kan nemlig være ganske rart at få løsnet lidt op i kroppen. Samtidig er der også nogle ting, du selv kan prøve at gøre, for at modarbejde problemet lidt.

kvinde og bærbar

 

Husk at rejse dig en gang imellem, når du sidder foran computeren

Det, der gør det usundt at sidde foran computeren i lang tid, er blandt andet manglen på bevægelse. Derfor kan du jo med fordel rejse dig en gang imellem. Så kan du strække dig lidt og få lidt blod rundt i kroppen. Udover at det er godt for kroppen, er det også meget rart. Det løsner lige lidt op, og får måske rettet lidt op på eventuelle spændinger i kroppen. 

Ofte glemmer man lidt, hvor længe man egentlig sidder ned uden at rejse sig. Det er ganske almindeligt, men ikke altid lige heldigt. For vores krop har jo ikke godt af at sidde ned så længe. Kroppen har brug for bevægelse, og det får man altså ikke, når man sidder ned. En hurtig gang udstrækning hver halve time er for eksempel en god start

kvinde der strækker sig

Et hæve-sænkebord er løsningen for mange, der arbejder foran computeren

Noget så simpelt som et hæve-sænkebord, kan være en rigtig god løsning. For så kan du jo bare hæve bordet, så du kan arbejde stående. Det kan nemlig være en ganske rar ting. Du sætter blodomløbet i gang, og du undgår i højere grad at blive øm rundt omkring i kroppen. 

Flere af os har en vane med at sidde lidt sjovt, når vi er foran computeren. Det kan ende med, at du måske sidder i en lidt uheldig stilling, der er dårlig for ryggen. Og det er jo ikke helt optimalt. Skulle det nu ske, at du får ondt et sted, er det dog ikke værre. Så er det jo bare med at kontakte en massør, og få løsnet lidt op igen. Det er de trods alt gode til, så du skal nok blive klar til at sætte dig foran computeren igen på ingen tid. Men kan det undgås, er det naturligvis foretrukket. For det er så irriterende at gå rundt med ømheder i kroppen.