das1

Når man sidder meget ved computeren, er det vigtigt, at ens omgivelser er rene og pæne, så man rent faktisk kan fokusere på det, der er foran dig. Det er ikke sikkert, at du ved det, men du kan alligevel blive påvirket af ro og orden. Men med lidt nye vaner kan du opnå bedre fokus. 

Person der skriver lister

 

Verden omkring dig

Det er vigtigt med et sundt arbejdsmiljø, uanset hvilken form for arbejde, man laver. Ens miljø består af tre dele; det mentale aspekt, det sociale aspekt og det fysiske aspekt. Der er flere elementer inden for disse dele, som krydser over, da alting er stærkt forbundet med hinanden. En vigtig komponent af det fysiske aspekt er den tilstand, dit miljø er i. Et rodet miljø uden system kan skabe følelser af stress og kaos, og det kan påvirke din hverdag, uanset hvor stor eller hvor lille grad du oplever de følelser. Et pænt og rent miljø kan på den anden side give mere fokus, da der ikke er ting i baggrunden, der kan distrahere og forstyrre.

Dine omgivelser har stor betydning

Nogle opgaver skal bare udføres, ellers sidder de og irriterer i baghovedet, indtil du får dem gjort. Nogle opgaver består af mange små dele; det gælder for eksempel det, du sidder med på din computer. Andre opgaver er mere simple, såsom at støvsuge, vaske op eller redde sin seng. Det er den slags simple opgaver, som kan være rare at få fuldført, så det er til en side, så din fokus fremadrettet kan være på dit arbejde. Andre opgaver skal udføres så sjældent, at man lige så godt kan få dem overstået. Det gælder for eksempel tagrenderensning, som kun skal gøres en til to gange årligt. Få det gjort, så du ikke skal tænke på det i det næste lange stykke tid. 

tagrende

Overblik giver overskud

En anden måde, hvorpå du kan skabe fokus og struktur i din hverdag, er at skrive lister. Skriv ned, hvad du skal nå i løbet af dagen, hvad du gerne vil nå i løbet af dagen, og se, om du kan nå det hele. På den måde ved du, hvad du skal prioritere, og det giver dig overblik over dagens struktur og tid. Som sagt, overblik giver overskud, og når først du har dagens opgaver skrevet ned, har du måske mere tid at gøre med, end du først troede.

Boost din produktivitet 

Med disse tips i baghovedet kan du bedre fokusere på det, du har foran dig. Der skal ikke være rod til at distrahere, der skal ikke være andre opgaver i baghovedet, og med en liste kan du se, hvad du skal have gjort. Det tager kun 21 dage at bygge en vane op; sørg for at skabe nogle sunde vaner.