das1

Bliv offline i naturen

Tilbage i 2002 blev fotografiet Bliss standard wallpaper på alle computere, der havde den nye Windows XP installeret. Billedet viste nogle flotte grønne bølgende bakker, med et par hvide skyer i baggrunden. Billedet, der menes at være et af verdens mest sete, skulle formentlig minde alle os, der sidder dagen lang bag en computer om, at der ude på den anden side af husmuren venter en natur, der kan gøre så meget godt for os mennesker. For i I en travl hverdag hvor stillesiddende arbejde bag en computerskærm ofte giver stress og jag, kan naturen give det afbræk, som lader dine batterier op igen. Forskning viser, at hvis du lider af stress, angst eller depression, så kan et besøg i naturen være med til at få dig på ret køl igen. Når vi mennesker forlader skrivebordet og bevæger os ud i det grønne, så gavner det nemlig vores fysiske og psykiske helbred.

skovvej

Velkommen til Nationalpark Thy

Heldigvis behøver du ikke at flyve i mange timer for at kunne få glæde af naturens mirakler. Danmark er nemlig fyldt med skønne naturområder, der bare venter på, at du aflægger et besøg der. Et af de steder er Nationalpark Thy ved Limfjorden. Se seværdigheden her. Området er Danmarks første nationalpark, og blev oprettet i 2007. Der har været flere formål med at oprette nationalparken. Der har blandt andet været et stort ønske om at bevare og styrke den flora og fauna, der findes i langs kysten mellem Hanstholm og Agger Tange. Her findes en helt særlig klitnatur, der har alle muligheder for styrke danskernes friluftsliv og naturoplevelser. Samtidig har det været planen med Nationalpark Thy at styrke mulighederne for en øget turisme i området.

park

Nationalparker over hele landet

Siden er der også oprettet nationalparker i Mols Bjerge, ved Vadehavet og Skjoldungernes Land samt Kongernes Nordsjælland. Fælles for alle nationalparkerne er, at du her får adgang til den mest unikke og særprægende natur vi har herhjemme. Her kan du møde alle de vigtigste naturtyper, som det danske landskab gemmer på, hvilket omfatter både land, fjorde og store arealer på havet. Mange danskere holder sig til at få naturoplevelser, når de opholder sig udenfor Danmarks grænser. Men rent faktisk har vores lille kongerige, en perlerække af skønne steder, du ikke bør snyde dig selv for. Nationalparkerne er et virkeligt godt sted at starte en dag i naturen. Så prøv at slukke for din computer og nyd en dag fuldstændig offline ude i den danske natur, som gør så meget godt for dit velbefindende.