das1

Mange mennesker tager hensyn til deres helbred ved at spise meget sundt og dyrke motion regelmæssigt – og det er bestemt noget, som er en god ide, hvis man arbejder meget foran computeren.

Der er dog visse ting, som mange mennesker glemmer at tage hensyn til, men som påvirker deres helbred både på kort og lang sigt. Her er 3 ting, som folk ofte ikke tager hensyn til i deres travlt hverdag.

Mand på kontor

Bevæg dig oftere i løbet af dagen

Mange har stillesiddende jobs, hvor man sidder ved det samme skrivebord i  ca. 8 timer af døgnet og 5 dage om ugen. Mange dyrker måske motion i deres fritid for at opveje for dette, og det skal heller ikke undervurderes. Det er bare ikke altid nok. 

Kroppen er ikke skabt til at sidde stille i så mange timer af døgnet. Det kan derfor være en god vane at få gang i hele kroppen hver time. Det kan være med til at forebygge skader i ryg, skuldre og mange andre steder i kroppen. 

Det kan blandt andet være, at man går en tur rundt på kontoret, går op og ned af at par trapper eller noget så simpelt som at lave et par englehop. Det kan være selv de små ting, som liver kroppen op og løsner lede og muskler lidt.

Husk beskyttelse 

Her der er ikke kun tale om cykelhjelmen. Den skal man også huske, men her går tanken mere på prævention, særligt kondomer. Det er den evige smøre om, at man skal huske at bruge kondom, når man er seksuelt aktiv. Sex har selvfølgelig nogle fordele og ulemper i forhold til ens helbred, men ulemperne skal ikke overskygge det faktum, at sex er sundt kroppen og hjernen. 

Det er dog vigtigt, at man beskytter sig korrekt, så man er sikret imod kønssygdomme af forskellige arter. Det er kun kondomer, som beskytter imod kønssygdomme, og det er derfor vigtigt, at man bruger det. 

Hvis man er i tvivl om, hvilke man skal købe og hvor, så man kan købe den online. Hvis man er i tvivl om hvilke man præcis skal købe, så er det altid en god idé at købe nogle af de mest solgte

Kondomer

Man er ikke kun sund fra hovedet og ned

Når man snakker om sundhed og helbred, så glemmer man ofte, at man også skal være sund fra skuldrene og op. Det handler også om ens mentale helbred, og mange glemmer ofte hvor vigtigt det er. 

Det er derfor vigtigt, at man husker at tage hensyn til ens eget mentale helbred og tjekker ind med en selv og ens følelser. Hvis ens mentale helbred lider last i visse perioder, hvilket det for mange mennesker særligt kan gøre i vinteren, så kan man søge hjælp hos professionelle, som kan give en de rigtige værktøjer.