das1

Mennesket har lavet mad i mange tusinde år, og det ser ikke ud til, at kommer til at lade være lige foreløbigt. Der er dog vidt forskellige syn på det at lave mad, alt efter hvem du spørger. Nogle elsker at bruge deres fritid på at lære nye retter og teknikker, mens andre hader madlavning med en passion og ikke engang kan finde af at koge kartofler.

 

Langt de fleste ligger dog nok sandsynligvis et sted derimellem, men hvis du gør det, betyder det på ingen måde, at du ikke kan komme til at elske at lave aftensmad. I hvert fald nogle gange. Hemmeligheden bag at kunne lide at lave mad er nemlig at blande det med noget, du i forvejen kan lide og interesserer dig for. Hvis du er fast læser herinde, er der for eksempel stor chance for, at du har en eller anden interesse for computere, IT og teknologi generelt. Heldigvis er der masser af muligheder for at gøre madlavningen en smule mere højteknologisk. På den måde kan dele af madlavningen måske tænde noget nær den samme gnist i dig, som når du leger med ny teknologi. Hvis madlavningen afhænger mere af teknologi, har du også noget, som du kan brillere med i køkkenet.

madlavning

Smid noget på grillen

Det er dog langt fra alle typer af madlavning, der kan blive eller er særligt teknologisk præget. En af de helt store, når det kommer til sjov teknologi i madlavningen, er dog grillmad. Først og fremmest er der et væld af store og sjove gadgets, man kan anskaffe sig som grillmester for at gøre madlavningen mere avanceret eller bare bedre. Hvis du godt kunne tænke dig at komme i gang med at grille på et højere plan, eller du bare gerne vil have din næste seje gadget til madlavningen, så tag et kig her. Alternativt kan du finde din nye grill eller bare læse mere om hele grillverdenen på grillmester.net.

 

Faktum er dog at grillen kan bruges til meget mere, end hvad den almene dansker lige umiddelbart tænker. For eksempel kan du sagtens grille dine grøntsager og mange andre typer mad, som ikke nødvendigvis er er stykke rødt køb. Har du en kulgrill, vil en oplagt og lidt mere avanceret teknik være at røge kødet fremfor at stege det. I sådan en proces er der helt utroligt mange parametre, som man skal ramme helt rigtigt, for at kødet skal komme til at smage godt.

kuglegrill

Molekylær gastronomi

Hvis du ikke er så meget til det med at grille, kan det være at du hellere vil tilføje din madlavning noget højteknologisk på en anden måde. Det kunne for eksempel være igennem såkaldt molekylær gastronomi. Den slags er nemlig ikke kun for de mest avancerede kokke. Som ganske almindelig madentusiast kan du også sagtens gå på nettet og købe udstyr og råvarer, så du kan prøve dig frem inden for molekylær gastronomi. Derudover findes der selvfølgelig også mange andre måder, hvorpå madlavningen kan få et strejf af teknologi, så det er bare med at komme ud i køkkenet.